sâmbătă, 16 aprilie 2011

CU MASCA/FARA MASCA...Nebunii sunt fericiti in lumea lor,asa cum atatia din cei ce trec zilnic pe langa noi,sunt fericiti sa-si poarte masca pentru a fi acceptati,admirati,iubiti.
Nu pot sa nu observ tot mai des,cata inclinatie spre falsitate au unii si cat de usor isi asuma un rol.Ranjesc pentru ca TREBUIE,aplauda pentru ca TREBUIE,se imbraca intr-un anume fel pentru ca altii asa vor.
Vorbesc,gandesc,merg,dorm asa cum TREBUIE.
Rigori sociale,obisnuinta,comoditate,nevoie.Rezultatul e unul singur.Mereu acelasi in ochii mei.Fete schimonosite-masti mult prea prost lucrate,puse in graba peste fetele adevaratului TU.
De ce se grabesc unii sa se schimbe pentru ca se zice ca ar fi nevoie?Si de ce fac aceasta greseala si in fata persoanei iubite?
Hm,ce ciudat...Poate ca nici nu-si dau seama cum si cand o fac.Azi un ochi clipeste cum AR TREBUI,pentru a o cuceri,maine surasul exersat iese ca la carte-pentru a o multumi...Gesturi ce devin automate,cuvinte ce-ti ies parca inainte de a vrea sa le rostesti.
Si trece o luna,si trec ani si MASCA devine tot mai grea.Undeva era candva un alt TU.Un TU care incepe sa se revolte acum si sa dea cu pumnii sa sparga masca.
Dar normalul ar parea asa ciudat acum in ochii celei care ar trebui sa te vada...cel mai TU.
Cat de anormal ajunge sa ti se para normalul,dar si cat de frumos e totul cand crapaturi incep sa se zareasca si MASCA da semne de disparitie!Straturi de rasete false,iubit la comanda si comportamente-sablon se sparg sec,speriate de imaginea uitata.La fel de sec precum teatrul jucat atata vreme.
Insa,cu siguranta,nu e prea tarziu sa-ti dai seama ca un TU real e de o mie de ori mai valoros decat o mie de TU jucati.
Si ca timpul dedicat teatrului,pentru ca altii sa te placa,il puteai folosi pentru a gasi pe cineva care vede la fel ca tine.Prin ochi reali si nu prin lentile colorate in prea mult roz sau prea negre.
Sa razi pentru ca simti,sa gresesti pentru ca e normal si,da,sa fii si putin egoist,pentru ca si ceilalti au fost cand preferau MASCA in locul TAU.

3 comentarii:

  1. se pare ca este mult mai usor si mai uzual sa pretindem ca suntem cu totul alta persoana decat ceea ce suntem in realitate

    RăspundețiȘtergere
  2. din pacate,asa se pare Alexandra

    RăspundețiȘtergere
  3. Adevarul este ca iti trebuie o baza ca sa nu cazi in capcana lui TREBUIE.Nu stiu exact ce ne da aceast ceva de la care nu abdicam niciodata, dar daca nu avem macar un minim invariabil eul nostru e ca si inexistent, dincolo de toate mastile posibile...

    RăspundețiȘtergere